Home

Contact

Valeriya Zakopay
06-45288257

Mail: valeriya.zakopay@gmail.com?subject=Vraag via de website

Cantorij


Zoals een heleboel van u al hebben gemerkt heeft onze kerk sinds januari van dit jaar (2016) een (kleine) cantorij. De naam die wij gekozen hebben is: Joannes Cantorij. De huidige leden zijn: Els Tulen, Marijke Massaro en Ton Massaro onder bezielende leiding en begeleiding van Valeriya Zakopay (orgel en/of piano). We zingen momenteel driestemmig (sopraan, alt en tenor), we kunnen dus nog een bas gebruiken. Lijkt het u wat, schroom niet en neem contact op met Valeriya. Wij repeteren op dinsdagavond vanaf half acht tot ongeveer negen uur in de kerk.


Wij houden allemaal van zingen en als je daarmee vieringen kunt opluisteren, doe je anderen daar hopelijk ook een plezier mee.


De muziek die wij zingen wordt door onszelf uitgekozen. Het is allemaal muziek die makkelijk en prettig in het gehoor ligt. Maar voor ons soms toch een uitdaging, omdat je alleen je eigen stem hebt en geen steun van een collega die dezelfde partij zingt. We doen ons best om een zo gevarieerd mogelijk repertoire op te bouwen. Wij zingen o.a. Panis Angelicus van César Franck, Schlußgesang uit de Deutsche Messe van Franz Schubert, maar ook Taizé-liederen en liederen van de Iona Community. Hebt u zelf suggesties, laat het ons weten.


Vanaf januari hebben Valeriya, Els en Ton de beginnerscursus voor cantor gevolgd, samen met 3 andere mensen. Nu zijn we bezig met het vervolg van de cantorcursus. Hierin leren we o.a. om een goede keuze te maken voor de liederen die tijdens de vieringen gezongen kunnen worden. Op zaterdagavond 19 november is de viering, waarin de leden van de cantorcursus laten zien en horen wat zij geleerd hebben.


Valeriya, Els, Ton en Marijke