Home
Bij de Repair Cafés in Haarlemmermeer is het dubbel feest: Repair Café Badhoevedorp viert woensdagmorgen 28 februari zijn éénjarig bestaan, Vijfhuizen is helemaal klaar voor de opening van een eigen Repair Café op maandag 26 februari. En alsof het nog niet genoeg is: in mei is het vijf jaar geleden dat het eerste Repair Café in Haarlemmermeer opening, in De Ark in Hoofddorp.
 
‘We willen het natuurlijk een feestelijk tintje geven’, zeggen drijvende krachten Loes en Marianna uit Badhoevedorp. ‘Dat gebeurt door wat lekkers voor elke bezoeker. En we gaan de foto’s van een jaar geleden nog eens bekijken.’ Toenmalig burgemeester Theo Weterings opende het Repair Café in ‘t Rietland en had een defecte oplader uit het Raadhuis meegenomen. Ook was er die keer iemand met een broedstoof voor de bijenkoningin. ‘Die werd een echte uitdaging’, herinneren de reparateurs zich. ‘Maar het voordeel van zo’n wat mechanisch apparaat is dat je overal bij kunt komen. Bij moderne elektronica zit alles in een dichtgesoldeerde plaat.’ Toch slaagt bijna 65% van de aangeboden apparaten. Vooral Senseo’s en Nespresso’s zijn vaak te repareren. ‘Van Senseo kregen we zelfs een instructie voor veel voorkomende defecten’. Badhoevedorp staat ook bekend om zijn specialist voor batterijen in horloges. ‘Kortom: een veelzijdig Repair Café’, zegt Rien Wattel van de Stichting Repair Café Haarlemmermeer. ‘Elke Repair Café heeft zo zijn eigen deskundigen’, voegt hij eraan toe, ‘Hoofddorp heeft een uitstekend fietsreparatie-team, Lisserbroek een goede p.c.-deskundige. We zijn benieuwd wat zich in Vijfhuizen gaat ontwikkelen: daar gaat op maandag 26 februari het zesde Repair Café in Haarlemmermeer open. Het wordt elke derde maandagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur gehouden in dorpshuis D’Oude Waterwolf, ook weer samen met Maatvast, met wie we op vier locaties uitstekend samenwerken’. Een enthousiast team onder leiding van Hans Hijstek en Frans van Eerden staat er helemaal klaar voor. De stichting levert basisgereedschapsets. ‘Dus iedereen kan terecht!’
 
Het eenjarig bestaan van Repair Café Badhoevedorp wordt gevierd op woensdagmorgen 28 februari van 9.30 tot 12.00 uur in ’t Rietland, Chr. Huygensstraat 21, de opening van Repair Café Vijfhuizen is op maandagmiddag 26 februari om 13.30 uur in D ‘Oude Waterwolf, Kromme Spieringweg 436.
Iedereen die een defect apparaat heeft, zoals een Senseo, cd-speler of stofzuiger, een fiets met een kapotte kabel of een scheur in jurk of broek is van harte welkom. Reparaties zijn gratis, wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd voor nieuw gereedschap en andere materiaal, suggestie is rond de vijf euro.
Voor alle gegevens van de zes Repair Cafés zie
www.repaircafehaarlemmermeer.nl of de Facebookpagina.