Home

Busreis naar Heiligdomsvaart Maastricht
Op zondag 3 juni gaan we vroeg in de ochtend met een bus vanuit onze parochie op weg naar Maastricht om daar de tweede ommegang te bekijken. Na de ommegang is er dan tijd om zelf de stad te bezoeken of bijvoorbeeld de schatkamers van St. Servaas. We gaan dan rond 19:00 uur weer terug naar Hoofddorp. Wie mee wil, graag opgeven bij Patrick Gunther via email
patrick@gunthertjes.eu, graag aangeven met hoeveel personen. Kosten zijn ongeveer 25 Euro per persoon, afhankelijk van het aantal deelnemers. Voor meer informatie kijk op de website: www.heiligdomsvaartmaastricht.nl
Maastricht maakt zich op voor de viering van de 55e Heiligdomsvaart. Elke editie van de Heiligdomsvaart kent een thema dat een bepaald aspect van het geloof onder de aandacht brengt en uitdraagt. In 2011 was dit 'het Licht tegemoet'. Het thema van de Heiligdomsvaart Maastricht 2018 is ‘Doe goed en zie niet om’.
Eens in de zeven jaar komen religie en cultuur in de stad Maastricht tot een hoogtepunt. Sinds 1391 vieren we de Heiligdomsvaart. Gelovige en minder gelovige mensen komen samen om een religieuze traditie in stand te houden. Maastricht maakt zich op voor de viering van de 55e Heiligdomsvaart. Een Heiligdomsvaart-ommegang is een processie waarin relieken en heiligenbeelden van plaatselijke bijzondere verering, door de eigen woon- en leefomgeving worden gedragen met als doel deze te tonen en Gods zegen af te smeken over de bezoekende pelgrims en stad en bewoners. Vele Maastrichtse groeperingen begeleid door harmonieën, fanfares en koren dragen bij aan de vorming van de religieuze stoet.
Van 24 mei tot en met 3 juni 2018 zijn er vieringen, tentoonstellingen, muziekuitvoeringen en het hoogtepunt: twee ommegangen trekken door de straten van het oude centrum van de stad. Ook worden er diverse culturele activiteiten, pelgrimages, vieringen en ommegangen georganiseerd.