Home
Website www.katholiekleven.nl nu online
 
Nadat in januari de eerste video’s op YouTube werden gepubliceerd en een Facebookpagina werd ingericht, gaat op vrijdag 27 mei de website www.katholiekleven.nl online. Katholiekleven.nl is het videokanaal van de Nederlandse bisschoppen. Daphne van Roosendaal is projectcoördinator van katholiekleven.nl en onderhoudt het contact met de bisdommen. Zij is communicatiemedewerker voor de bisdommen Breda en Rotterdam. Een interview.

We hebben na januari nog even moeten wachten op de site…
Dat klopt. De website gaat online vier maanden nadat de eerste filmpjes op YouTube verschenen. De bisschoppen was toegezegd dat het project in januari zou starten, omdat toen officieel een einde kwam aan Omroep RKK. De website was  nog niet klaar, de eerste filmpjes waren al wel gemaakt. Bovendien was 24 januari een mooie startdatum. Het is de feestdag van de heilige Franciscus van Sales, de patroonheilige van de katholieke journalistiek. Er was veel interesse van de media en mensen hebben die eerste dagen meteen flink naar de filmpjes gekeken. Daarna zakten de ‘kijkcijfers’ wat terug. De website kan daar nu weer een goede impuls aan geven.

Op welke manier gaat de website een impuls geven?
Doordat alle filmpjes overzichtelijk bij elkaar staan. Ze zijn ingedeeld in verschillende rubrieken en je kunt makkelijk van het ene filmpje naar het andere bladeren. Ook zijn de video’s voorzien van korte beschrijvingen. Nu de website online is, kan ook echt reclame worden gemaakt voor ‘www.katholiekleven.nl’. Via de bisdommen wordt de komende maanden een papieren nieuwsbrief verspreid. Met de nieuwe website is er nu een makkelijk adres waar mensen naartoe kunnen om te zien wat er aan nieuws is. Het mag dus vaste prik worden om regelmatig de site te bezoeken. Via de site kun je je bovendien abonneren op een digitale nieuwsbrief. Je ontvangt dan elke maand een mail met de nieuwste items. Je kunt katholiekleven.nl natuurlijk ook volgen op YouTube en Facebook.


www.katholiekleven.nl