Home

Nog drie Repair Cafés in mei
 
In mei zijn er in Haarlemmermeer nog drie Repair Cafés: woensdagmiddag de 17e in Hoofddorp, woensdagmorgen de 24e in Badhoevedorp en vrijdagmiddag de 26e in Nieuw-Vennep. ‘Voor iedere Haarlemmermeerder is er dus wel eentje in de buurt’, zegt secretaris Rien Wattel van Repair Café Haarlemmermeer. ‘Dat vinden we belangrijk, want dat is goed voor je portemonnee én voor de afvalberg in Haarlemmermeer. Kortom: je verspilt minder.’
 
In Repair Cafés wordt door ervaren vrijwilligers geprobeerd kapotte en defecte spullen weer te repareren. ‘Dat kan gaan om dat krukje dat zo lekker zat tot je dvd-speler die niet meer open wil’, zegt Wattel. ‘Electrische apparatuur is in de meerderheid, maar ook fietsen en kleding zijn welkom. Speciaal in Hoofddorp is altijd een goed team fietsreparateurs. Bij fietsen ligt het aantal geslaagde reparaties het hoogst. Voor alle producten samen is het zo’n 65%’.
 
Alles gebeurt gratis. Wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, met als suggestie € 5.
Mensen die als vrijwilliger willen meedoen, vooral voor elektrische apparaten en pc’s, zijn ook welkom. Mail dan even naar
repaircafehmr@gmail.com of bel 06 16040860, Rien Wattel. Hoe vaak en waar je wilt meedoen, bepaal je zelf.
 
De drie Repair Cafés die in mei nog plaatsvinden, zijn op woensdagmiddag 17 mei in Hoofddorp, kerkcentrum De Ark, Muiderbos 36, op woensdagmorgen 24 mei in Badhoevedorp, buurthuis 't Rietland, Chr. Huygensstr. 21 en op vrijdagmiddag 26 mei in Nieuw-Vennep, wijkgebouw Linquenda, Oostmeer 52.
In Hoofddorp en Nieuw-Vennep zijn de tijden 13.30 – 16.00 uur, in Badhoevedorp 9.30 – 12.00 uur. Het laatste kwartier worden meestal geen reparaties meer aangenomen.
 
Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Repair Café Haarlemmermeer of via 06 16040860.