Home


Ik had honger en U heeft mij gevoed;

Ik was naakt en U heeft mij gekleed;

Ik was gevangen en U heeft mij bezocht.

Mattheus 25


Diaconie in onze parochie

Zo worden er in het Evangelie een zevental goede werken van barmhartigheid genoemd, waarmee wij de verhalen uit de Heilige Schrift in praktijk brengen.

In de parochie zijn diverse werkgroepen op dit gebied actief:Wim Piels


Contact PCI & Rouwgroep

Wil Hand
Cor Ebbelink

Mail: vom-groep@h.joannesdedoper.nl?subject=Vraag via de website over Diaconie

Contact VOM

Mail: purmerstraat@hetnet.nl?subject=Vraag via de website over PCI

In de Adventsperiode vragen we uw steun voor een straatkinderen project in Rwanda. In dit project van de organisatie FIDESCO zoeken jonge sociale werkers de straatkinderen op in de straten van Kigali, en nodigen hen uit naar een inloophuis van FIDESCO.

In het inloophuis krijgen de straatkinderen eten en medische en psychologische hulp en krijgen ze de kans om weer naar school te gaan. Als de kinderen weer zijn opgeknapt worden ze teruggeplaatst bij familie of als het niet anders kan in een pleeggezin.

Achter in de kerk ziet u foto’s van dit project en een flyer met uitleg. Graag vragen we uw steun voor dit project. U kunt uw bijdrage voor dit project achter in de kerk in de houten collecte bussen doen.

Meer informatie ga naar deze pagina


Voor het Rooms Katholiek Kerkgenootschap is een groepsbeschikking afgegeven waarmee de Rooms Katholieke Kerk en al haar zelfstandige onderdelen als ANBI zijn aangemerkt. Klik op het logo ANBI voor overzicht ANBI publicatie PCI H. Joannes de Doper​​​

Vastenactie 2018