Douwe Egberts punten voor “De Voedselbank”

Inzameling van “Oud en Vreemd Geld” voor oogoperaties

De Lionsclub Haarlemmermeer Host heeft een aantal kerken ook bereid gevonden om als inzamelpunt te dienen voor hun twee acties.

Eerste actie: Douwe Egberts punten

Voor het 11e jaar op rij worden opgespaarde Douwe Egberts punten verzameld. Voor iedere 600 punten krijgt de Voedselbank Haarlemmermeer 1 pak D.E. koffie. Bij veel mensen liggen op allerlei verborgen plekken nog oude D.E. punten. Vorig jaar bereikte de Lions Club hier ter plaatse toch weer ruim 2.1 miljoen punten. De punten waren goed voor 4424 pakken koffie. Door de samenwerking met de Dorpshuizen van de stichting “Maatvast” hebben wij al 27 inzamelplekken in bijna alle kernen van de Haarlemmermeer. Geprobeerd wordt om ook via de kerken tot nog meer inzamelpunten te komen. Zo nu ook weer in de Marktpleinkerk, de Ark, de Lichtkring en RK parochie. Tevens in een aantal supermarkten waar een inzameldoos zal staan van 15 november  t/m 17 januari. Hoe meer punten, hoe meer koffie.

Tweede actie: Inzameling van Oud en Vreemd Geld

Gelijk met de D.E. punten kunnen nu ook oude en vreemde munten of papiergeld in dezelfde inzameldozen worden gedeponeerd.  Veel mensen die terug komen van vakantie of grote reizen maken hebben vaak muntjes over. Dit buitenlands geld maar natuurlijk ook  euro’s zijn welkom.
Deze landelijke actie brengt veel geld in het laatje wat besteed wordt aan oog- operaties in de derdewereld landen. De opbrengst wordt ook nog verhoogt door een premie van “de Wilde Ganzen” van 50%. Resultaat is dat voor slechts 15 euro kan een blinde weer kan zien.  De oogoperaties worden door ook Nederlandse doctoren belangeloos uitgevoerd. Er blijft dus niets aan de strijkstok hangen. Zo kunnen we met zo weinig inspanning veel mensen blij maken. Doneer uw D.E. punten en munten aan de Lionsclub, en die zorgen voor de rest. Van harte aanbevolen

Namens de Lionsclub Haarlemmermeer-Host
Info:  A. Verbeek                 06-10693703
        W. Nederveen            06-10794144