‘Dwalen door verhalen’ – tentoonstelling in de Ark

‘Dwalen door verhalen’ – tentoonstelling in de Ark

In de Ark is tot aan 22 november een bijzondere tentoonstelling te zien van kunstwerken, die gemaakt zijn voor het boek ‘Dwalen door verhalen’. Dat boek is een handvat om in gesprek te raken met mensen met dementie.

Hadewey Buitenwerf maakte het boek in 2017. Het bestaat uit een veertiental kleurige werken in gemengde techniek, die alledaagse gebeurtenissen verbeelden: opstaan, ochtendtoilet, eten, bezoek. Aan de hand van die platen en de vragen die erbij staan kunnen mensen in gesprek gaan over vroeger en over nu met familie of vrienden die vergeetachtig worden. De kunstwerken en de ervaringen worden ook verbonden met Bijbelverhalen, zodat er ook een levensbeschouwelijk of pastoraal element in de gesprekken kan ontstaan.

Voor Hadewey kwamen in dit boek een aantal zaken samen: de ervaringen met de dementie van haar eigen moeder, haar jarenlange werk als toerustingswerkster binnen de kerk en haar creativiteit, zowel in woord als in beeld.

In de viering van zondag 25 oktober zal Hadewey aanwezig zijn en iets over het boek vertellen in de viering in de Ark, die om 10.30 uur begint. Helaas kunnen er door de coronamaatregelen maar 30 mensen aanwezig zijn in de viering, maar via de website www.pghoofddorp.nl is de viering via internet te volgen of later terug te zien.

 De Ark is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 10 en 12 uur. Je kunt er dan ook terecht voor een kopje koffie of een praatje. En wie wil kan even in De Ark kijken. Alles uiteraard coronaproof. Voorlopig mogen er drie bezoekers tegelijk naar binnen.

Oecumenisch kerkcentrum De Ark ligt aan Muiderbos 36 in Hoofddorp-Overbos. Voor vragen of meer informatie: ar.vanderdeijl@pghoofddorp.nl of 06-17970959