Home

Jong-volwassenen in onze kerk


Contact groep 18-30Contact groep 35+

Kyra Klemann
tel: 023 - 557 71 52Mail: k.klemann@telfort.nl?subject=Vraag via website over vervoer Mail: elise.liesje@gmail.com?subject=Vraag via website over Geloven Nu (18-30)

Geloven Nu Cursus (18-30)

Wat doen wij?

In de Geloven Nu-groep praten we met elkaar over geloofs en levensvragen, met Bijbelverhalen als uitgangspunt. Om mee te doen is het niet nodig Bijbelkennis te bezitten of lid van een kerk te zijn. Deze groep biedt gelegenheid om in een kleine kring naar elkaar te luisteren en elkaar iets te vertellen over belevingen, vragen en verwachtingen in verband met het geloof en de zin van het leven. Ook behandelen we thema’s als: geloof en wetenschap, andere christelijke kerken of kijken een film.

De gesprekken beginnen eenvoudig en leiden vanzelf tot dieper gaande en persoonlijke uitwisselingen. Vaak blijven gesprekken in een kantine, op een verjaardag of op je werk oppervlakkig. Voor iedereen die zijn/ haar van gedachten wil wisselen over vragen en actuele thema’s die verder gaan is de geloven nu groep. Iedereen is welkom die vermoedt dat het Evangelie hem of haar persoonlijk iets te zeggen heeft. Ook wordt er veel gelachen en er is een ongedwongen sfeer. We komen ongeveer twee keer per maand bijeen op een doordeweekse avond.

Interesse? Neem even contact Elise van der Leeuw


Geloven Nu (35+)

Van verschillende enthousiaste 35 plussers kwam de vraag om samen een Geloven Nu groep te starten. De eerste enthousiastelingen hebben zich al aangemeld. Dus wees welkom en geef je op bij bij Kyra Verhoeve- Klemann k.klemann@telfort.nl

Spiritualiteit deel 1: zoek de stilte

Ben je geintresseerd in spiritualiteit? Spiritualiteit is een begrip dat je veel tegenkomt. Veel mensen zijn op zoek naar de zin van hun leven, naar de bron van het bestaan en naar God.

Maar hoe begin je op deze zoektocht? Soms is het prettig om even je dagelijkse beslommeringen los te laten en even de rust te zoeken. Dat kan een rustige plek zijn, in de natuur, een kerk of achter je computer. Om je wat op weg te helpen in de zoektocht naar spiritualiteit vind je hier wat online hulp:7+1 geloofscursus

De geloofscursus 7+1 is een bijzondere cursus over het christelijk c.q. katholieke geloof. Hierin staat de ontmoeting centraal: met elkaar en met God.  Zo ontstaat er ruimte voor de deelnemers om tot eigen geloofskeuzes te komen. Om te groeien in je eigen leven en geloof. Deze cursus bestaat uit 7 woensdagavonden, waarin we kennismaken met elkaar en met de vele aspecten van het geloof. In elke bijeenkomst komt een thema aan bod dat belangrijk is in de geloofstraditie.

De eerste avond staat in het teken van geloven en vertrouwen. In de daaropvolgende avonden komen o.a. de thema’s: in 3000 jaar God ervaren, stilte zoeken en Geloven met een kruis aan de orde. Voor wie weleens wat meer weten over zijn/haar geloof en met anderen in gesprek wil gaan. 7 donderdagavonden van 20:00 tot 22:00 uur, 1 x per maand. Locatie: in het parochiehuis in Hoofddorp.

Op dit moment nog geen planning voor het nieuwe jaar. Toch interesse? Neem even contact op met Kyra Klemann