Home

Gedichten over aarde en wind

Zeven Zeeuwse gedichten vormen de rode draad op de gedichtenavond op maandag 19 november in De Ark over het Zonnelied van Franciscus. Daarover is in De Ark nu een tentoonstelling met schilderijen van Evelien Apeldoorn en foto’s van Wendy van Velsen, beide uit Zeeland.

Corrie Kopmels, Zeeuwse, geboren in ’s-Gravenpolder, maakte zeven gedichten in het Zeeuws over de thema’s van het Zonnelied, gebaseerd op eigen persoonlijke herinneringen.
De bezoekers aan deze avond mogen ook zelf een of twee gedichten meenemen rond deze thema’s: gedichten die je raken uit dichtbundels, maar ook en juist eigen gedichten.
 
Bij de opening heeft een groep Hoofddorpse bloemschikkers bij vier schilderijen al een bijzondere schikking gemaakt: vier nieuwe kunstwerkjes! Nu volgen er gedichten: we maken een kring tussen de schilderijen en lezen daar gedichten over land en water, zon en wind en leven en dood.
De gedichten worden voorgelezen, daarna reageren de deelnemers erop.
 
De gedichtenavond op maandag 19 november begint om 20.00 uur en eindigt ongeveer 21.30 uur en vindt plaats in De Ark, Muiderbos 36, Hoofddorp. Ook wie alleen de tentoonstelling wil bekijken en wil luisteren is welkom!
 
Meer informatie: Rien Wattel,
rien.wattel@quicknet.nl, 06 16040860