Home
Bijzondere foto’s in De Ark
Twee bijzondere series kunstfoto’s vormen de nieuwe tentoonstelling ‘Her-zien’ in De Ark in Hoofddorp. De eerste serie, ‘Her-zien’, bestaat uit foto’s van geheimzinnige landschappen die intensief nabewerkt zijn, de tweede, ‘Ritme van ruimte en tijd’, uit foto’s die samen dat ritme weerspiegelen.
Het is de tweede tentoonstelling in De Ark van Han Hartog, theoloog en diaken in Diemen. Voor hem is een foto méér dan sec registratie van een situatie of object: hij bewerkt hem naar een beeld met een verhaal. In alles is grote aandacht te proeven: voor vorm en structuur, de beelden verstillen, maar ook voor techniek, de nabewerkingen zijn soms ingrijpend. 
De eerste serie heet ‘Her-zien’. Han Hartog maakte een reeks foto’s rond een weloverwogen idee, koos er één en ging die ‘her-zien’ door nieuwe elementen toe te voegen. Een korte tekst bij elke foto helpt de kijker zijn zoektocht te volgen.
‘Ritme van ruimte en tijd’ gaat uit van de ruimte en tijd die elk mens op zijn levensweg inneemt, stap voor stap, een heel proces. Alle mensenlevens samen worden bouwstenen van de eeuwigheid. En Joodse begraafplaats weerspiegelt deze ruimte en tijd.
De foto´s hangen tot Pasen in Kerkcentrum De Ark, Muiderbos 36 in Hoofddorp-Overbos. De feestelijke opening is op zondag 17 maart van 12.00 tot 13.00 uur. Han Hartog zal over zijn werkwijze vertellen. Daarna kan iedereen met een drankje en hapje de foto’s bekijken en met de fotograaf in gesprek gaan.
De tentoonstelling is geopend elke dinsdag van 13.30 – 16.00 uur en zondags tussen 9.45 en 10.30 en 11.45 en 12.15 uur. Ook kan op afspraak een bezoek geregeld worden: 
cultuurindeark@gmail.com.