Home

PELGRIMSWANDELING 17 APRIL 2019 naar BAVO KATHEDRAAL
Traditiegetrouw wordt er op de woensdag vóór Witte Donderdag door veel parochies de Heilige Olie opgehaald, in de Kathedral Baseliek in Haarlem. Deze olie wordt gebruikt voor het doopsel, het vormsel en de ziekenzalving. In de viering waarin de Olie wordt gezegend, zullen de aanwezige priesters en diakens van ons bisdom, hun wijding opnieuw bevestigen.
Het leek ons een mooie gelegenheid om een pelgrimstocht te organiseren vanuit onze parochie, om op weg te gaan naar deze bijzondere viering; de Chrisma-mis. 
Lees meer
De wandeling start bij de RK Parochie Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen van Nieuw Vennep, via de Joannes De Doper Parochie in  Hoofddorp, de RK Parochie H.Augustinus in Vijfhuizen en de H.Bavo Parochie in Heemstede, om uit te komen bij de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem.
 
De totale wandeling is ca. 27  km.  
Van Nieuw Vennep naar Hoofddorp     8,5 km        start om 9.00              koffie om 11.30
Van Hoofddorp naar Vijfhuizen            6,5 km        vertrek om  12.15 ;     lunch om 13.45
Van Vijfhuizen naar Heemstede             8 km           vertrek om   14.45 ;    soep om 16.45
Van Heemstede naar Haarlem                4 km           vertrek om   17.45
 
We starten om 9.00 met koffie in “De Herberg”van Nieuw Vennep.
Het lijkt ons mooi als er van elke parochie een aantal parochianen mee lopen. U kunt vanaf elke kerkplek opstappen en meewandeling tot aan de Kathedrale Baseliek.  Ervaring met een lange wandeling is wel een voorwaarde.
De viering in de Bavo Kathedraal Haarlem start om 19.30 en duurt ruim 1,5 uur.
Omdat er veel mensen worden verwacht, is het raadzaam om rond 19.00 al in de kerk te gaan zitten. Ieder zoekt zelf naar een zitplaats.
 
We wandelen met elkaar en Imelde is de gids, die de weg wijst. Tijdens de wandeling zullen we soms in stilte wandelen. Tijdens de verschillende rustpunten bij de kerken, zal er koffie of thee worden aangeboden, is er gelegenheid om te rusten en om uw meegebrachte boterhammen te nuttigen. In de kerken zal een bezinnend moment zijn, om u weer op weg te sturen naar de volgende rustplaats. Neemt uzelf voldoende proviand en te drinken mee. Voor de koffie, thee (en in Heemstede soep met een broodje) wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.
 
Wij verzorgen niet de terugreis. Het is verstandig om thuis uw terugreis te plannen en te kijken welke bus u weer naar huis kan brengen. Tijdens de wandeling loopt u op eigen verantwoordelijkheid.
Imelde van Diemen, Raminah van Eer en Els Tulen.
Voor informatie en/of aanmelden kunt u mailen naar:  
els.tulen@xs4all.nl
U kunt zich tot en met 15 april aanmelden.