Medewerking inzameling DE punten en Oud geld

1e actie  Koffie voor de Voedselbank        

De Lionsclub Haarlemmermeer helpt al een aantal jaren mee met het inzamelen van Douwe Egberts punten. De ervaring heeft ons geleerd dat er nog veel DE punten verborgen liggen in laatjes en sigarenkistjes. De Lionsclub wil zich voor de 10e keer op rij inzetten om de laatste DE punten boven tafel te krijgen. De laatste 4 jaar met steeds groter succes. Per jaar werden meer dan 1 miljoen punten verzameld.
Voor iedere 600 punten doneert Douwe Egberts een pak heerlijke koffie. Dat betekende ieder jaar meer dan twee duizend pakken koffie voor de Voedselbank Haarlemmermeer. Hoogste score is 1.3 miljoen punten goed voor 2712 pakken geweest. Een Nederlands record.
De Lionsclub weet dat de kerken op allerlei manieren en al vele jaren de Voedselbank steunen door inzamelen van levensmiddelen en/of andere acties.  


2e actie Oud en Vreemd Geld  voor oogoperaties

Deze  actie is gelijktijdig met het inzamelen van de DE punten nl. van Oud en Vreemd Geld. De opbrengst daarvan is goed voor oogoperaties in de derde wereld landen. Voor €  15.– kan een blinde weer zien. Twee acties in 1 doos. Opbrengst vorig jaar 103 kg. munten en een stapel papiergeld.
We doen dit al jaren met de Stichting “Maatvast”, die al hun  dorps- en buurthuizen in de Haarlemmermeer openzet voor de inzameling. Maar om de uitdaging weer aan te gaan om veel punten en munten te verzamelen willen we daar ook de kerken in betrekken.

De actie loopt  van 15 november a.s.  t/m 15 januari 2022.   De Lionsclub hoopt op uw  positieve reactie. Bij voorbaat heel veel dank.