Opening tentoonstelling ‘Verrassend landschap’

Tot eind februari is de tentoonstelling ‘Verrassend landschap’ te zien in De Ark in Overbos. Cursisten van Per K verrassen de bezoekers met een ‘andere blik’ op bekende situaties.

Voor de tweede keer gaat een groep cursisten van Pier K exposeren in De Ark. Het zijn de 15 cursisten van de dinsdagavond-schildersgroep van Ada de Koning. Zij hebben de afgelopen vier maanden met verrassende blik en daarbij horende werkwijze om zich heen gekeken. Zo ontstonden schilderijen die bekende situaties ánders laten zien, zoals een bloemenkraam en een (huis)dier. De expositie omvat ongeveer 30 schilderijen.

De feestelijke opening vindt plaats op zondag 12 januari om 12.00 uur. Na de opening kan iedereen tot ongeveer 13.00 uur met een hapje en drankje de nieuwe tentoonstelling bekijken en met de cursisten in gesprek gaan. ‘In de schilderijen is goed te zien dat elke schilder goed geconcentreerd zijn/haar eigen invulling geeft aan de opdrachten’, zegt docente Ada de Koning.

De expositie is tot eind februari in De Ark te zien tijdens de dinsdagse Markt-In van 13.30 – 16.00 uur. Bezoek op afspraak is ook mogelijk: cultuurindeark@pghoofddorp.nl.

Oecumenisch Centrum De Ark ligt aan Muiderbos 36 in Hoofddorp-Overbos.

Ada de Koning is kunstenaar en docent bij Pier K in Hoofddorp. Zij studeerde aan de Rijksacademie van beeldende kunsten.