Anthony Varghese svd

Pater Anthony Varghese svd

Mijn naam is Antony Varghese en ik ben geboren op 1 Augustus 1988. Als vijfde kind in een groot gezin van vier jongens en twee meisjes ben ik opgegroeid in Kerala, in het zuidelijke deel van India. Na mijn theologiestudie en diaconaat ben ik op 23 april 2018 tot priester gewijd. Ik hoor bij de congregatie Het Gezelschap van het Goddelijk Woord (SVD). Na mijn priesterwijding is mijn eerste benoeming missionaris in de SVD-provincie Nederland-België. Ik ben heel trots om te kunnen vertellen dat één van mijn broers, Shenoy Varghese,een grote bron van inspiratie in mijn missionair leven, ook SVD missionaris is. Hij werkt momenteel als jeugd coördinator in de SVD-provincie Italië.

Bijna twee jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen. De eerste tijd van mijn leven hier ben ik bij onze oudere medebroeders in Teteringen geweest die, met hun rijke missie-ervaringen in verschillende landen, mijn eigen leven hebben verrijkt. Ik had ook een mooie gelegenheid om alle SVD communiteiten te bezoeken waardoor ik een goed beeld van onze provincie heb gekregen.

“Als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt” (uit het boek De Alchemist van Paulo Coelho). Wat indruk op mij maakte bij mijn eerste ontmoeting met mensen in Nederland is dat ze je hier met een open hart accepteren en je helpen om je thuis te voelen. Mijn taaldocenten, mijn taalmaatjes en andere mensen die ik tot nu toe heb ontmoet, zijn daar enkele goede voorbeelden van. Ik ben het eens met velen die zeggen dat Nederlands een moeilijke taal is maar er zijn veel mensen die helpen. Eerlijk gezegd, wat ik in het begin heel erg vond, is dat mensen hier heel direct zijn in hun meningsuitingen. In het begin kon ik daar niet zo goed tegen, maar nu wel.

Ik woon nu samen met vijf medebroeders in de pastorie van de kerk St. Joannes de Doper in Hoofddorp. Momenteel ben ik me aan het voorbereiden op mijn staatsexamens. Ik heb ook al enige werkervaring in Nederland: voorgaan bij eucharistievieringen met internationale gemeenschappen en de Filipijnse gemeenschap in onder andere Amsterdam Noord, Hoorn en Schiedam. Ik ben heel blij om mij verder te kunnen bekwamen tijdens mijn stage bij R.K Parochie de Vier Evangelisten in Den Haag.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
LinkedIn
Share
Stuur via Email