Alpha Hoofddorp

Schuif eens aan bij Alpha

“Een vuurtje, dat brandend kan blijven branden”

Ik leef, maar waarom? Wie ben ik eigenlijk? Wat is mijn doel? Wat is voor mij belangrijk? Vragen die veel mensen bezighouden, maar een simpel antwoord is niet makkelijk. Iedereen herkent deze gevoelens van onzekerheid en wie wil ze niet met anderen kunnen delen? Er gewoon even over praten, laagdrempelig, zonder enige verplichting. Alpha Nederland helpt zoeken naar een antwoord vanuit het christelijk geloof.

De Alpha-beweging is ontstaan vanuit de Anglicaanse (Engelse) kerk en bestaat sinds 25 jaar ook in Nederland. Zowel de protestantse als rooms-katholieke kerk pakten het concept op en startten een serie Alpha-bijeenkomsten. Doel: “Mensen een plek bieden waar ze vrijuit kunnen praten over wat ze bezighoudt. Waar ze aan alles mogen twijfelen, alles kunnen delen en waar iedereen welkom is. Leeftijd doet er niet toe.”

Laagdrempelig


Marcel van Lochem, in het dagelijks leven beleidsadviseur voor de overheid, en Angelique Poortvliet, medewerker Customer Care Yumeko, zijn lid van de Joannes de Doper-parochie. Daarnaast studeren ze theologie aan De Tiltenberg in Vogelenzang. In een tijd waarin steeds meer mensen aangeven helemaal niets te hebben met geloof en kerk, denken zij dat vooral de kerk als instituut op de achtergrond is geraakt. “Er is best geloof bij de mensen, maar dat zien ze als iets individueels. De kerk is een brug te ver.” zegt Angelique.

En Marcel: “Velen zien de kerk als een (te) strenge regelaar van wat wel en niet mag. Mensen zijn bang direct worden geconfronteerd met verplichtingen. Dat schrikt af. Zo’n Alpha-cursus heeft mij indertijd – ik was toen erg bezig met zingeving-  goed op weg geholpen. Ik ben er enthousiast over. Prima om in zo’n ontspannen sfeer mensen de waarden van het christen zijn te laten ontdekken.”  

Schuif aan bij Alpha Hoofddorp

Schuif aan bij Alpha Hoofddorp


We zijn inmiddels gestart met de eerste serie. In september gaan we starten met de twee reeks bijeenkomsten. Heb je interesse, neem alvast contact op en meld je aan.

Zin om mee te praten over wat je bezighoudt? Welkom bij Alpha. Aanmelden via www.hjoannesdedoper.nl/alpha-cursus.  Mail: anpoortvliet@gmail.com of marcelvanlochem@live.nl. Deelname is gratis, er is alleen een eigen bijdrage voor de maaltijd.

Meer informatie en aanmelden: www.hjoannesdedoper.nl/alpha