Sobere Maaltijden in de 40-dagentijd

Vastenmaaltijden in de veertigdagentijd

Vanaf Aswoensdag 22 februari tot Pasen is er zes keer een sobere maaltijd bij een van de kerken in Hoofddorp. De maaltijden vinden altijd plaats op woensdag van 18.00 uur (inloop) tot 19.15 uur (afsluiting). Iedere sobere maaltijd begint met een presentatie over een maatschappelijk onderwerp.

De maaltijden bestaan uit een vegetarische soep met brood en na afloop is er kort een gesprek over het thema van die dag. Op enkele locaties is er gelegenheid om een vesper of korte viering bij te wonen.

Na afloop wordt een bijdrage gevraagd (in principe het bedrag dat wordt uitgespaard door niet thuis te eten). Na aftrek van kosten wordt de bijdrage geschonken aan een per maaltijd vastgesteld goed doel.

Wilt u zich opgeven voor meer maaltijden tegelijk? Dat kan via soberemaaltijden@kerkeninhoofddorp.nl met vermelding van uw naam, aantal personen en telefoonnummer.

Vanaf Aswoensdag 22 februari tot Pasen is er zes keer een sobere maaltijd bij een van de kerken in Hoofddorp. De maaltijden vinden altijd plaats op woensdag van 18.00 uur (inloop) tot 19.15 uur (afsluiting).

Programma 2023

22 februari Parochiehuis of Fundament, naast Joannes de Doperkerk, Kruisweg 107

Het Chikowa Youth Development Centre College in Zambia biedt een betaalbare technische opleiding aan plattelandsjongeren. Lokale leraren en ook vrijwilligers van Fidesco geven hier les. Vastenactie wil een klein huis bijbouwen voor leraren. Miriam Witt van Fidesco vertelt over dit project.

Opgeven bij het Parochiesecretariaat, tel. 023 56 38 145 (9-12 uur) óf e-mail soberemaaltijden@kerkeninhoofddorp.nl

Link 1e maaltijd: Sobere Maaltijden Eerste avond

1 maart: geen maaltijd

8 maart Marktpleinkerk, Marktplein 96

Meer Bomen Nu oogst overdadige en ongewenste zaailingen uit natuurgebieden. Deze geven ze vervolgens weg aan boeren en burgers die willen planten. Zo verplanten ze boompjes en struiken van een kansarme naar een kansrijke plek. Franke van der Laan zal ons hier meer over vertellen.

Opgeven bij: Anita de Vries, mpksoberemaaltijd@gmail.com, tel. 06 269 649 18

Link 2e maaltijd: Sobere Maaltijd Tweede avond

15 maart Doopsgezinde kerk Hoofdweg 691

Ds.  Aarnoud van der Deijl en ds. Coen Wessel vertellen over de stichting INLIA. Een netwerkorganisatie van en voor geloofsgemeenschappen die asielzoekers en vluchtelingen in nood helpen.

De grondslag van de Stichting INLIA is het zogenaamde “Charter van Groningen”, die door verschillende geloofsgemeenschappen in Hoofddorp is ondertekend. (International  Netwerk van  Lokale  Initiatieven met Asielzoekers)

Opgeven bij Diderika de Groot, jenddegroot@hotmail.com, tel. 06 543 042 54

Link 3e maaltijd: Sobere Maaltijd Derde avond

22 maart Parochiehuis of Fundament, naast Joannes de Doperkerk, Kruisweg 1073

Hulp aan Oekraïne. De Stichting Caritas Ukraine Holland in De Rijp rijdt elke maand met enkele vrachtwagens hulpgoederen naar Oekraïne. In Hoofddorp worden hiervoor wekelijks dekens en andere goederen ingezameld bij de katholieke kerk. Vrijwilligers vertellen over deze activiteiten.

Opgeven bij secretariaat Joannes de Doper, tel. 023 56 38 145 (9-12 uur) óf via e-mail soberemaaltijden@kerkeninhoofdorp.nl

Link 4e maaltijd: https://kerkeninhoofddorp.nl/rvkh/?a=2806

22 maart De Lichtkring, Lunenburgdreef 70

Stichting Make a Child Happy is er voor kinderen die met armoede, ziekte of andere problemen moeten leven. Make a Child Happy zorgt voor een korte vakantie of ‘n dagje eropuit. Zo kunnen kinderen even onbezorgd kind zijn. Net als ieder ander kind dromen, lachen en spelen. Een bestuurslid van MaCH komt ons vertellen over de stichting en wat die voor Haarlemmermeerse kinderen betekent

Opgeven bij Pia Jonkman, pia.jonkman@ziggo.nl, tel. 06 226 230 00

Link 5e maaltijd: https://kerkeninhoofddorp.nl/rvkh/?a=2809

22 maart De Ark, Muiderbos 36

Caring Farmers is de belangenbehartiger voor alle boeren die op weg zijn naar een natuur inclusieve kringlooplandbouw. De organisatie behaalde in 2022 de 1e plaats in de Duurzame 100 van Trouw. De gebroeders Ham van de Elizabeth Hoeve in Nieuw-Vennep maken onderdeel uit van dit landelijke netwerk. Jan Ham komt ons vertellen hoe hij handen en voeten geeft aan “zorgzaam boer zijn”.

Opgeven bij Frances Don, francescwdon@hotmail.com, tel. 06 815 528 27

Link 6e maaltijd: https://kerkeninhoofddorp.nl/rvkh/?a=2810