Afscheid pastoor Kees van Lent

Afscheidsreceptie pastoor Kees van Lent

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 12/09/2021
11:15 - 12:30

Locatie
Parochiehuis Joannes de Doper Hoofddorp

Categorieën


Zondag 12 september zal pastor Kees van Lent na 25 jaar afscheid nemen van onze parochie. Hij is daarmee de langst zittende pastoor van onze parochie, en voor velen de enige die zij hier hebben gekend. De kazuifel wordt in de wilgen gehangen. Een bijzonder moment. Ook Mw. Grietje De Vries-Millenaar legt dan haar taken als gastvrouw van de pastorie neer.

We beginnen die dag met een Eucharistieviering waarin pastor Kees voor de laatste keer ons zal voorgaan. Hij zal worden geassisteerd door de diakens Fons Litjens en Rob Mascini en door pastor Leo Mesman. Een koor dat voor deze gelegenheid is samengesteld uit leden van alle koren in onze parochie zal onder leiding van Otto van den Aardweg voor de muzikale omlijsting zorgen. Uiteraard wordt teruggeblikt op de afgelopen 25 jaar.

Eucharistieviering beperkt toegankelijk
Helaas hebben we die datum nog steeds te maken met de beperkingen die Corona ons oplegt. Om toch zoveel mogelijk mensen in de viering van 10u te kunnen verwelkomen is besloten om test voor toegang toe te passen. Dit houdt in dat 2/3e van de capaciteit van de kerk benut kan worden. Om dit te kunnen controleren zal ook voor deze viering het reserveringsysteem weer worden toegepast. Om dus naar de viering te kunnen zijn 2 dingen nodig:

– Een bewijs van volledige vaccinatie (aan te tonen via de QR code in de app of het gele boekje) of een negatief testbewijs dat niet ouder is dan 24 uur. Deze kunnen gratis gepland worden op www.testenvoortoegang.org
– Een reservering gemaakt via het reserveringsysteem of via een telefoontje naar het secretariaat. Let hierbij goed op om aan te geven met hoeveel mensen u komt. Zoveel mogen er namelijk ook maar naar binnen.

We wijzen u er wel op dat het dus wat drukker zal zijn in de kerk en dat u een zitplaats aangewezen kunt krijgen. Ook zullen we bij de deur strikt controleren op de reservering en het coronabewijs. Als u geen reservering heeft is komen naar de kerk niet zinvol, omdat we geen extra mensen toe kunnen laten.

Parkeren tijdens deze viering kan alleen buiten het kerkterrein. Zowel het kerkplein als de parkeerplaatsen achter de kerk zijn niet toegankelijk in verband met de receptie na afloop van de viering.

Livestream Eucharistieviering
De viering wordt ook livestream op ons YouTube kanaal uitgezonden.

Afscheidsreceptie
Na die viering, vanaf 11:30 uur kunt u afscheid nemen van Kees en Grietje in de tuin achter de kerk. Daarvoor bent u allen van harte uitgenodigd.