Bijbelcusrus Van Genesis tot Jezus

Bijbelcursus Van Genesis tot Jezus

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 05/12/2023
20:00 - 22:00

Locatie
De Ontmoeting Hoofddorp

Categorieën


Bijbelcursus Van Genesis to Jezus
Ontdek de rode draad in de Bijbel

De Bijbel is het meest gelezen boek ter wereld. Adriaan van Dis beschreef het als het mooiste boek ooit geschreven. Ondanks dat we er regelmatig uit lezen, blijft het som toch wel moeilijk om te lezen. Het Woord van God zelf, heeft het zoveel rijkdom dat we het altijd kunnen blijven studeren en mediteren. Deze Bijbelcursus zal zijn gebaseerd op de cursus “Genesis to Jesus,” die geschreven is door de bekende Amerikaanse professor Dr. Scott Hahn. Hij schrijft op een heel toegankelijke manier over de Bijbel en neemt iedereen mee. Hij heeft al vele boeken op zijn naam staan en blijft veel mensen inspireren.

“Genesis tot Jezus” kijkt naar het hele verhaal van de Bijbelse geschiedenis als een serie van verbonden die God met zijn mensen heeft gemaakt vanaf de schepping tot nu. In zeven avonden zult u leren hoe alle verbonden die God met Zijn mensen maakte in het Oude Testament zijn vervuld in Christus en de Kerk.

Dit is precies de manier waarop de Kerk de Heilige Schrift leest in de Liturgie; we zien de belofte verkondigd in het Oude Testament en vervuld in het Nieuwe Testament. Deze studie is een grote inleiding op de Bijbel met elementen voor iedereen, van beginners, tot gevorderde lezers van de Bijbel.

Deze cursus zal worden gegeven Marcel van Lochem, Angelique Poortvliet en Patrick Gunther en bestaan uit 8 dinsdagavonden om 20:00 uur in De Ontmoeting in Hoofddorp. Graag aanmelden via Catechese@hjoannesdedoper.nl Meer informatie op onze website

dinsdag 3 oktober 2023
dinsdag 17 oktober 2023
dinsdag 7 november 2023
dinsdag 21 november 2023
dinsdag 5 december 2023
dinsdag 16 januari 2024
dinsdag 6 februari 2024
dinsdag 20 februari 2024