Voorstelling Bonhoeffer – Wie ben ik?

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 29/10/2021
20:00 - 22:00

Locatie
Kerkgemeenschap De Lichtkring

Categorieën


In de muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ stapt Kees van der Zwaard in de wereld van Dietrich Bonhoeffer.

Dietrich Bonhoeffer was een aanvankelijk zeer conservatief theoloog uit Duitsland die zich steeds meer tegen het nazi-regime ging verzetten. Zozeer dat hij in 1943 gevangen werd gezet. Toen ook nog aan het licht kwam dat hij verbonden was met de mensen die een aanslag op Hitler hadden gepleegd werd hij ter dood veroordeeld en opgehangen.

Hij deelde zijn onverzettelijkheid met mensen als Etty Hillesum, Martin Luther King en Nelson Mandela. Zie ook pagina 5 en 6 van deze Weerklank. In antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vocht hij tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave, om liefde.

In de muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Hij speelt samen met altvioliste Roosmarijn Tuenter. Zij zal een tegenstem componeren en improviseren. En zij zal als Maria von Wedemeyer, de geliefde van Bonhoeffer, onbereikbaar nabij zijn.

Datum: vrijdag 29 oktober 2021
Plaats: De Lichtkring, Lunenburgdreef 70, Hoofddorp
Aanvang: 20.00 uur
Toegang gratis – collecte bij uitgang.
Reserveren noodzakelijk
Reserveren kan via het aanmeldformulier https://pghoofddorp.nl/nieuws/pgh/pgh_aanmelden