Samen in Gesprek

Samen in Gesprek

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 08/12/2022
14:00 - 16:00

Locatie
Parochiekerk Joannes de Doper Hoofddorp

Categorieën


Thema: racisme en slavernijverleden

Tijdens de bijeenkomsten ‘Samen in gesprek’ praten we met elkaar over een cultureel, religieus of maatschappelijk onderwerp.

Met Elaine Veldema, initiatiefneemster van het slavernijmonument in Hoofddorp, gaan we in gesprek over racisme en het slavernijverleden van Nederland.

In Hoofddorp staat aan de Kruisweg bij het Hoofddorpse bos een indrukwekkend monument over de afschaffing van de slavernij. Elk jaar is daar op 1 juli op Keti Koti, (dat verbreken van de ketenen betekent) een kleurrijke herdenkingsbijeenkomst.

In 2023 is het 150 jaar geleden dat in Nederland de slavernij werd afgeschaft. Wat weten wij van het verleden van de slavernij? Zou het goed zijn dat de Nederlandse regering daar excuses voor aanbiedt, zoals sommige gemeentes dat gedaan hebben? En hoe gaan we om met slavernij in onze tijd? Goed om bij Samen in Gesprek rond de dag van de rechten van de mens stil te staan bij vragen rondom slavernij.
We doen dat graag samen met Elaine Veldema, afkomstig uit Suriname, die het initiatief nam tot het oprichten van het monument en het in Haarlemmermeer gedenken en vieren van Keti Koti. Waarom vond zij het tot oprichten van een monument in Haarlemmermeer zo belangrijk en het gedenken en vieren van Keti Koti?

Iedereen, die er samen over in gesprek wil gaan is van harte welkom.

Aanmelden en informatie:
Telefonisch bij Coby Bergsma 023 565 24 00
Leo Mesman
e-mail: mesmanleo51@gmail.com