Rozenkrans Bidden

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 20/06/2023
19:15 - 20:00

Locatie
Kapel Parochiehuis Joannes de Doper parochie Hoofddorp

Categorieën


Rozenhoedje Bidden
Bidden van het Rozenhoedje
Twee maal per week bidden we het Rozenhoedje in de kapel van het Parochiehuis. Dinsdag en donderdagavond om 18:45 uur. Aansluitend is er dan een Eucharistieviering.

Wat is het verschil tussen een rozenhoedje en de rozenkrans bidden?
Wanneer je één keer het gebedssnoer bidt, dan heb je een rozenhoedje gebeden. Dat bestaat uit het kruisteken, de geloofsbelijdenis, 3 Weesgegroetjes en 5 tientjes van telkens een Onze Vader, 10 Weesgegroetjes en het Eer aan de Vader. Bij elk tientje kan je mediteren over een mysterie van de rozenkrans. Afsluiten doe je met het kruisteken.Om de rozenkrans te bidden, ga je 4 keer het gebedssnoer rond. Je hebt dan gemediteerd over alle 20 mysteries van de rozenkrans.

Waarom de rozenkrans bidden?
Het rozenkransgebed wordt al honderden jaren gebeden. Vele pausen hebben het aangeraden. Nog belangrijker is dat Maria zelf gevraagd heeft dat wij dit vaak bidden. In 1917 tijdens de oorlog vroeg Maria aan drie herderskinderen in Fatima (in Portugal) om dit elke dag te doen.

De kinderen zagen Maria als een mooie dame in het wit, stralender dan de zon. Zij vroeg de kinderen om dagelijks de rozenkrans te bidden. Op een keer zei Maria: “Ik ben gekomen, want het is echt nodig dat de mensen beter gaan leven en God niet meer door hun zonden beledigen. Als zij de rozenkrans bidden, zich tot God keren en zijn vergeving vragen, en goed doen in plaats van slecht, zal er vrede komen.”

Die kinderen luisterden naar Maria en gingen bidden. Jij toch ook?