Zoek je antwoorden op levensvragen?

Schuif aan bij Alpha Hoofdorp en ontdek samen manieren om antwoorden te vinden op je levensvragen.


Ik leef, maar waarom? Wie ben ik eigenlijk? Wat is mijn doel? Wat is voor mij belangrijk? Vragen die veel mensen bezighouden, maar een simpel antwoord is niet makkelijk. Iedereen herkent deze gevoelens van onzekerheid en wie wil ze niet met anderen kunnen delen? Er gewoon even over praten, laagdrempelig, zonder enige verplichting. Alpha Nederland helpt zoeken naar een antwoord vanuit het christelijk geloof.

Er is best geloof bij de mensen, maar dat zien ze als iets individueels. Sommigen stellen dat ze wel in “iets” geloven, maar wat is dan dat iets? De kerk is voor velen een brug te ver, ze zien de kerk als een (te) strenge regelaar van wat wel en niet mag. Mensen zijn bang direct worden geconfronteerd met verplichtingen. Dat schrikt af.

Maar we kunnen wel een platform bieden om twijfels en vragen samen te bespreken Dat is het doel  van Alpha waarbij we iedereen een plek bieden om vrijuit te kunnen praten over wat je bezighoudt. Waar je aan alles mag twijfelen, alles kan delen en waar iedereen welkom is, ongeacht achtergrond of leeftijd.

Vanuit deze gedachte organiseren we in Hoofddorp alweer de derde Alpha. We starten in mei 2023 en gaan in 10 bijeenkomsten in gesprek tot in de maand juli. De bijeenkomsten zijn van 18.30 tot 21.30 uur. Locatie: Het Parochiehuis van  de Joannes de Doperkerk aan de Kruisweg in Hoofddorp.

De bijeenkomsten starten met een gezamenlijke maaltijd, want dat is de beste aanloop voor een goed gesprek. Waarover? We vragen ons af: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden, waarom en hoe? De Bijbel lezen, waarom en hoe? Hoe zit het met de kerk? En naast religie komen ook maatschappelijke onderwerpen voorbij. Iedere week staat iets anders centraal.

Dat wordt na de maaltijd eerst in het algemeen besproken, daarna  praten we in kleine groepjes verder. Inspirerend, is de reactie die we veel horen, hier heb ik wat aan. Misschien dat er dan een vuurtje is aangestoken. En wat zou het mooi zijn, als dat zou kunnen blijven branden.”

Zin om mee te praten over wat je bezighoudt? Dan ben je welkom bij Alpha. Aanmelden of meer informatie kan via onze website www.hjoannesdedoper.nl/alpha-cursus.  Deelname is gratis, er is alleen een eigen bijdrage voor de maaltijd.

Meer informatie en data: Website Alpha Hoofddorp